Kuhille pronssia naisten sarjassa

Kirjoittanut Kati Kettunen

Kuhat päätti jo kolmatta kertaa peräkkäin kautensa pronssiotteluun Cetusta vastaan Pirkkolassa. Aiemmilta vuosilta tilanne oli tasan 1-1 ja kun myös runkosarjan ottelut olivat 2-2 lähdettiin otteluun varsin jännittyneissä tunnelmissa.

Ensimmäinen erä meni molempien tiukassa puolustuksessa ja maalivahtien onnistuessa molemmissa päädyissää. Ainoiksi tapahtumiksi jäivät yhdet pahat virheet ja aikalisät kummallekin joukkueelle. Tilanne 0-0.

Toisen erän puolessa välissä Kuhat sai maalitilin auki, kun Kati onnistui sentterissä kääntymään ja heittämään pallon takanurkkaan. Reilun minuutin päästä Elli käytti hyväksi tilan puolustajien auttaessa sentterin pitäjää ja heitti kaarelta toisen maalin. Cetus pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla, ei tulosta. Kuhien ylivoimassa heitto kimposi maalin eteen ja Elli oli nopeimpana pallossa ja laittoi sen läheltä maaliin. Erän lopussa Cetus pääsi viime sekunneilla kaventamaan ylivoimasta. Tilanne 3-1.

Kolmannen erän alussa ylivoimaa päästiin kokeilemaan useampaan kertaan molempiin päätyihin, mutta onnistumiset jäivät väliin. Aikalisän jälkeen Cetus pääsi maalin päähän sentterin heitosta, heti seuraavassa hyökkäyksessä Anna laittoi roikon maaliin ja palautti Kuhat kahden maalin johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Cetus pääsi ensin kaventamaan Kuhien puolustuksen jäädessä hieman jälkeen ja ylivoimassa Inkan heiton osuessa ylärimaan Kati ehti ensin palloon ja vei Kuhat jälleen kahden maalin johtoon. Tilanne 5-3.

Viimeisen erän alussa Cetus aloitti vauhdilla ja tasoitti ottelun kahdella onnistuneella heitolla kaarelta ja pääsi vielä ylivoimalle yrittämään johtomaalia. Kuhien puolustus Hanna viimeisenä lukkona kuitenkin kesti. Toisessa päässä Kati onnistui takaheitossa ja vei Kuhat uudelleen johtoon. Hetken päästä Elli kontrasi ja Hannan loistavan avauksen jälkeen oli kasvokkain Cetuksen maalivahdin kanssa laittaen pallon varmasti maaliin. Cetus pääsi vielä maalin päähän 5 metrin vaparista, Rosa-Veera kuitenkin kuittasi seuraavassa hyökkäyksessä. Viimeiset pari minuuttia Cetus haki vimmatusti maalia, mutta Kuhien puolustus kesti. Lopputulos 8-6 ja pronssimitalit Kuhille.